SUPERIONHERBS Hliva ustricová s extraktom z rakytníka
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Hliva ustricová (lat. Pleurotus ostreatus)
Hliva ustricová (Pleurotus ostreatus) je jedlá huba s hladkým klobúkom sivej, sivofialovej alebo sivohnedej farby s bledými, priečne pospojovanými lupeňmi. Sfarbenie je závislé na podmienkach rastu a vlhkosti vzduchu. Hliva rastie v miernom pásme aj v subtropických lesoch po celom svete v trsoch na dreve a pňoch listnatých stromov od konca leta až do zimy, pri miernej zime často aj na jar. Hlivu ustricovú môžeme nájsť na živých alebo odumretých kmeňoch listnatých stromov, hlavne na bukoch, vŕbach, orechoch, brezách, topoľoch alebo jarabinách od októbra do decembra. Hliva ustricová ako drevokazná huba dokáže z dreva absorbovať do seba mnoho látok prospešných pre ľudský organizmus, ktoré sú potom ľudským organizmom dobre prijaté. Sušina hlivy obsahuje 50% uhlovodanov, 25% bielkovín, 6-10% minerálnych látok , 1-2% tuku. Hliva ustricová obsahuje mimo polysacharidy a betaglukány aj veľké množstvo vitamínov skupiny B, esenciálnych aminokyselín, nenasýtených mastných kyselín. Významné látky zo skupiny polysacharidov a terpenov sú polysacharid pleuran a terpen pleurotin (ktorý je antibiotickou a antitrombotickou látkou). Hliva je tiež zdrojom prírodných statínov t. j. látok znižujúcích hladinu tuku v krvi.
Hliva ustricová – pestovanie a výskum
Prvé pokusy s pestovaním hlivy ustricovej prebehli v roku 1917 v laboratórnych pomienkach (nemecký vedec R.Falck). V 60.rokoch 20. storočia výskumy a pokusy s pestovaním pokračovali v ázijských zemiach ako je Čína, Filipíny a Thajsko a tie sú v súčasnej dobe spoločne s USA najväčšími svetovými producentami hlivy ustricovej. Celosvetovo je po žampiónoch a šiitake treťou najdôležitejšou pestovanou hubou, ročne sa jej vypestuje okolo 2,5 miliónov ton. V Československu sa v rokoch 1964-1965 pestovaním hlivy zaoberal tým Výskumného ústavu LIKO v Bratislave pod vedením RNDr. A. Ginterovej, CSc. V roku 1982 nastal v Československu velký rozmach pestovania hlivy. Zajímavosťou je, že hliva je jednou z mála „mäsožravých“ húb. Jej mycélium dokáže otráviť a zabiť organizmy zo skupiny hlístovcov.
Hliva ustricová užívanie:
Prvý týždeň: 1 tobolka ráno cca 20 minút pred raňajkami Od druhého týždňa: 1 tobolka ráno cca 20 minút pred raňajkami a 1 tobolka popoludní medzi jedlami.
Tobolku je najlepšie zapiť vlažnou alebo teplou tekutinou.
Kombinácia dvoch typov extraktov z hlivy ustricovej doplnená o extrakt z rakytníka rešetliakového
Hliva extrakt 50% polysacharidov 200mg Hliva extrakt 30% betaglukánov 130mg Rakytník extrakt 10:1 170 mg
Balenie: 90 toboliek x 500 mg t. j. 45 g (balenie vystačí na 3 mesiace užívania)
Upozornenie
Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Nie je určené pre deti do 3 rokov. Uchovávajte mimo dosahu detí. Neslúži ako náhrada pestrej stravy. Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C. Doplnok stravy
Dodatočné parametre
Kategória: | Huby |
---|---|
Balenie: | 90 toboliek x 500 mg, čistá hmotnosť extraktu 45g |
1 tobolka obsahuje: | Hliva ustricová extrakt 50% polysacharidov 200mg, Hliva ustricová extrakt 30% betaglukánov 130mg, Rakytník rešetliakový extrakt 10:1 - 170 mg 100% čistý extrakt, |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Zastúpenie pre Českú republiku, Slovenskú republiku, Nemecko, Rakúsko: Pharmacopea CZ s.r.o., Rybná 716/24, Staré Mesto, Praha 1
Riaditeľom a spolumajiteľom Pharmacopea CZ s.r.o. je Pavel Štepka. Je mu 47 rokov. O prírodnú medicínu sa zaujíma aktívne od mladosti. Medzi jeho dalši záujmy patrí zenový budhizmus a bojové umenia. V roku 1993 sa podieľal na založení sezam - Stredoeurópska zenová asociácie a aktívne sa podieľal na jej činnosti a rozvoju viac ako desať rokov. V rokoch 2003 až 2009 vďaka osudu pravidelne navštevoval juhovýchodnej Ázii - Indii a Čínu. Indická Bombaj sa na osem rokov stala jeho druhým domovom. Väčšinu miest odkiaľ pochádzajú produkty Superionherbs osobne navštívil.