Vážení zákazníci, radi by sme vás informovali, že v období od 2. apríla do 19. apríla nebude možné nás kontaktovať telefonicky. Pre akékoľvek otázky či potreby nás prosím kontaktujte prostredníctvom e-mailu. Ďakujeme za pochopenie.

Ajurvédske zubné pasty - Toto sú ich najväčšie výhody a silné stránky

Ajurvéda sa za posledné roky stala veľmi obľúbenou. Jej podstatou je nielen zbaviť organizmus problému, ale taktiež zistiť jeho príčinu. Ľudia nedajú dopustiť na ajurvédske čaje, rôzne elixíry či dokonca zubné pasty. A práve posledné spomenuté majú pre človeka množstvo výhod a benefitov.

Pasty
Zdroj: Pexels.com

Silné účinky ajurvédy

Ajurvéda sa často označuje aj ako "náuka o živote". Jej korene siahajú do ďalekej histórie, ešte z 1. storočia nášho letopočtu. Ako sme spomenuli, ajurvéda sa snaží nielen problém odstrániť, ale taktiež zistiť, aká je jeho príčina.

Výhodou tejto medicíny je najmä to, že si zakladá na prírode. Produkty s ňou spojené sú v súlade s ľudským organizmom. Majú preň len výhody. Veľmi obľúbeným produktom v starostlivosti o zovňajšok, sú ajurvédske zubné pasty.

Prírodná starostlivosť o zuby

Bežné zubné pasty často obsahujú chemikálie a látky nevhodné pre zuby či zdravie. Ajurvédske pasty však majú množstvo výhod. Tou prvou je najmä prírodné zloženie, ktoré dokáže zuby vyčistiť a posilniť ich zdravie. Zubná pasta Supirivicky dokonca posilňuje aj hrdlo a jazyk.

V ajurvédskych zubných pastách sa často využívajú zložky ako škorica či sladké drievko. Tie sa starajú o antibakteriálne účinky a pritom poskytujú sladkú a príjemnú sviežu chuť.


zdroj: energiaprirody.sk

Pomôžu aj pri poraneniach

Občas sa stáva, že zjeme niečo tvrdé, čo poraní ďasná alebo pery. Pri čistení zubov následne tieto miesta nepríjemne bolia. Ajurvédske pasty však majú hojaci účinok, ktorý dokáže urýchliť celý proces hojenia.

Pasta v ústach taktiež neštípe, takže sa nemusíte báť nepríjemného pocitu. Vhodná je aj pre malé deti.

Pri tomto druhu pást si na svoje prídu aj rodičia. Bežné typy majú spravidla syntetické látky. Tie nie sú vhodné ako pre dospelých, tak ani pre deti. Poskytnite svojim ratolestiam kvalitné produkty, ktorými zúbky vyčistia a pritom podporia aj svoje zdravie.

Poradí si so zafarbením aj kazom

Zubné kazy sú problémom, s ktorým sa stretol snáď každý z nás. Vyhnúť sa im môžete pravidelným umývaním zubov a správnou zubnou pastou. Tá ajurvédska, napríklad Sudantha zo Srí Lanky, im vie efektívne predísť. Obsahuje totižto zložky, ktoré majú antibakteriálne vlastnosti.

Plus, netreba zabúdať ani na zafarbenie zubov. To sa často spája s pitím tmavých nápojov alebo konzumáciou tmavších potravín. Väčšina prírodných zložiek v pastách bojuje aj proti tomuto problému.


zdroj: energiaprirody.sk

Ďalšie benefity

Výhod ajurvédskych zubných pást je nespočetné množstvo. K tým hlavným, o ktorých by ste mali rozhodne vedieť, sa ešte radia:

  • pomáhajú predchádzať vytváraniu poranení v ústach
  • vytvárajú svieži dych
  • zvyšujú celkovú obranyschopnosť zubov
  • dokážu plne zastúpiť klasické zubné pasty.

Zhrnutie

Ajurvédske pasty majú množstvo skvelých účinkov nielen na zuby či ďasná, ale taktiež pre celé telo. Neobsahujú syntetické látky a sú vhodné ako pre dospelých, tak aj pre deti. Prírodné zloženie zaručuje príjemnú chuť a svieži dych po celý deň. Vyskúšajte jednu z nich aj vy.