Everest Ayurveda himalájsky horúci nápoj AMALAKI spirulina
Podrobný popis
Príprava ajurvédskych horúcich nápojov sa oproti bylinným čajom líši tým, že sa nevaria, ale len zalievajú. Rozomletý prášok alebo "churna" sa konzumuje priamo v teplej tekutine s vodou. Na rozdiel od instantných nápojov, kedy prídavné látky rozpustia jeho obsah do chemického roztoku, čisté zmesi Amalaki nápojov sú pripravované v 100% prírodnej RAW kvalite a neobsahujú žiadne konzervačné ani prídavné látky. Jemne namletý prášok sa preto vo vode nikdy nerozpustí. To najcennejšie, čo nápoj obsahuje, je rozomletá zmes bylín, ktorú je potrebné v teplej vode rozmiešať a s pridaním lyžičky medu potom celý obsah vypiť. Med sa v ajurvéde užíva ako vodič bylinných účinkov, ktoré sa potom lepšie vstrebávajú do telesných tkanív.
Odporúčané dávkovanie
2-3 šálky za deň
Príprava
Pre získanie zdravého a chutného nápoja rozmiešajte 1 čajovú lyžičku (cca 2 g) jemne namletej zmesi v 250 ml teplej vody a pridajte med podľa chuti. Jedno 100g balenie poskytuje 50 šálok horúceho nápoja. Zmes možno tiež pridať do smoothies a čerstvých štiav.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Everest Ayurveda s.r.o.
Everest Ayurveda s.r.o. je česko-slovensko-nepálska spoločnosť, ktorá v súlade s indickou tradíciou šíri hlbšie povedomie o ajurvédskej lekárstva, zdravom spôsobe života, užívanie himalájskych bylín a vnútorným rozmerom človeka. V Českej a Slovenskej republike bola spoločnosť založená v roku 2004 v spolupráci s nepálskym ájurvédským lekárom Dr. Ka Dev Jha.
Predmetom výroby, dovozu a veľkoobchodnej činnosti spoločnosti sú tradičné Ajurvédske prípravky z Nepálu a Indie. Everest Ayurveda s.r.o. má svoje sídlo v Českej republike s centrálou v Prahe, firemné pobočkou na slovenskom so sídlom v Bratislave a výrobu bylinných prípravkov v Nepále so sídlom v Káthmandu.