Vážení zákazníci, radi by sme vás informovali, že v období od 2. apríla do 19. apríla nebude možné nás kontaktovať telefonicky. Pre akékoľvek otázky či potreby nás prosím kontaktujte prostredníctvom e-mailu. Ďakujeme za pochopenie.

Nepodceňujte imunitný systém: oslabená imunita má mnoho negatív

Imunita je schopnosť nášho organizmu odolávať rôznym nebezpečenstvám, ktorým sú vírusy baktérie v okolitom prostredí. Oslabená imunita je len krok od choroby - telo sa nedokáže účinne brániť a následne dochádza k napadnutiu oslabeného organizmu najčastejšie nejakou infekciou - chrípka, zápal močových ciest, viróza a podobne. Oslabený imunitný systém na seba nijako neupozorňuje, preto odporúčame preventívne užívať výživové doplnky určené na posilnenie imunity.

Ako posilniť imunitu?

Ideálne je podporiť oslabenú imunitu rôznymi výživovými doplnkami na posilnenie imunity. Sú účinné najmä pri oslabenej imunite, kedy môžu byť dobrým pomocníkom pre posilnenie imunity. Imunita je dôležitá aj v ďalších ohľadoch, nielen pri obranyschopnosti organizmu. Imunitný systém má na starosť napríklad aj rozoznanie vlastného tkaniva alebo rozpoznanie vnútorných škodlivín v tele - odstraňuje staré, poškodené alebo zmutované bunky.

Pozor na rôzne babské rady na posilnenie imunity. Nie vždy sú tak účinné, ako niektorí tvrdia. Vždy je lepšie siahnuť po osvedčených produktoch.

Lieky na posilnenie imunity existujú, ale väčšinou nie sú potrebné. Najskôr určite stojí za to využiť silu prírody a poobzerať sa po prírodných doplnkoch stravy, ktoré stimulujú imunitu a navracajú jej funkciu do normálu. Pamätajte, že vplyv na posilnenie imunity má taktiež črevná flóra. Ako ukazujú štúdie v poslednej dobe, mikroflóra a imunita spolu úzko súvisia. Preto je vhodné užívať probiotiká.

imunita

Podpora imunity

Vplyv na podporu imunity majú taktiež minerály vitamíny. Predovšetkým je účinný vitamín C, ale taktiež vitamín A. Ďalej taktiež minerály, ako je selén alebo zinok. Väčšinou ani z pestrej stravy neprijmeme toľko vitamínov a minerálov, koľko naše telo potrebuje. Práve preto je vhodné tieto vitamíny a minerály umelo doplňovať. Sú nevyhnutné nielen pre silnú imunitu, ale taktiež pre správne fungovanie rôznych procesov v našom tele.

Oslabená imunita a jej príznaky

Oslabená imunita sa rozpozná ťažko, no aj napriek tomu existuje niekoľko príznakov oslabenej imunity, vďaka ktorým môžete zistiť, že niečo nie je v poriadku. Aké sú teda hlavné príznaky oslabenej imunity?

  • Nadmerná únava a nedostatok spánku
  • Nechutenstvo a znížená chuť do jedla
  • Rôzne ekzémy a opary alebo vyrážky
  • Pocit, že skoro ochoriete - necítite sa "vo svojej koži"

Koronavírus a imunita

Posilnená imunita môže mať rozhodujúci vplyv taktiež na to, či sa nakazíte koronavírusom. Aj napriek tomu, že je COVID-19 v tejto súvislosti agresívnejší než iné vírusy, musí taktiež prekonať náš imunitný systém. Je samozrejmé, že ak je imunitný systém oslabený, tak ho koronavírus, ale aj iný vírus alebo infekcia, prekoná omnoho jednoduchšie. Posilnená imunita tak môže brániť nákaze koronavírusom.

Zdroj