Čo na boľavé kĺby: pomôže zmena stravy aj prírodné masti a bylinné kvapky

Boľavé kĺby, rovnako ako boľavá chrbtica a bolesti pohybového aparátu, sú veľmi nepríjemné. Niekedy je zložité zbaviť sa ich a ťahajú sa s nami niekoľko mesiacov - v prípade chronickej bolesti aj niekoľko rokov. Pritom niekedy môže byť zbavenie bolesti jednoduchšie ako sa môže zdať. Ukážeme vám, čo pomáha na bolestivé kĺby a ako sa takej bolesti zbaviť.

Čo jesť na kĺby?

Jedlo je základom nášho zdravia, preto by ste si mali veľmi dobre premyslieť, čo všetko jete - ultra spracované potraviny sú síce často chuťovo výborné, ale z pohľadu živín, prípadne zloženia všeobecne, sú podpriemerné. Niektoré potraviny dokonca môžu zvyšovať riziko zápalu kĺbov - ale iné ho môžu naopak zmierniť. Čo je teda najlepšie na kĺby, aké potraviny?

co-na-bolave-klouby

Zdroj obrázka: Free Photo | Woman runner hold knee pain. Free Vectors, Stock Photos & PSD Downloads | Freepik [online]. Copyright © [cit. 30.06.2021]. Dostupné z: https://www.freepik.com/free-photo/woman-runner-hold-knee-pain_7362693.htm#page=1&query=joints&position=0

Listová zelenina, brokolica a zelená zelenina

Odpoveďou na otázku, čo je dobré na kĺby, je jednoznačne listová a zelená zelenina, ktorá je plná prospešných antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť zdravé bunky pred voľnými radikálmi. Naviac pomáha vitamín C a vitamín E, ten nájdeme predovšetkým v listovej zelenine. Niekedy je tiež lepšie so stravou trochu ubrať, pretože následne dochádza k záťaži organizmu.

Sila prírody: bylinné kvapky a masti na kĺby

Dobrou možnosťou, čo na kĺby, sú, samozrejme, rôzne potraviny, ktoré by ste mali zaradiť do svojho jedálnička - a iné, naopak, z jedálnička odobrať. Na druhú stranu ale môžeme odporučiť účinné bylinné kvapky Energy Renol, ktoré majú množstvo účinných látok na kĺby. Bylinné kvapky Renol stimulujú normálny stav kĺbov, svalov a chrupaviek, rovnako priaznivo pôsobia na pohyblivosť kĺbov a vďaka tomu stimulujú celý pohybový aparát. To všetko predovšetkým vďaka účinným extraktom z bylín, ako sú vŕbovka malokvetá, železník lekársky, zlatobyľ obyčajná, lopúch väčší a množstvo ďalších.

Ďalším produktom, ktorý, ako ukazujú hodnotenia a komentáre zákazníkov, pomáha, je bylinná masť pri zápalových stavoch kĺbov, svalov a šliach Energy Artrin. Ideálne môžete bylinné masti na pohybový aparát a bylinné kvapky priamo kombinovať, vzájomne sa dopĺňajú a vytvárajú ešte lepší a silnejší účinok. Výhodou čisto prírodných prípravkov je naviac to, že nemajú žiadne vedľajšie účinky. Teraz už viete, čo je dobré na kĺby.

Čo na kĺby pre športovca?

Pretože športovci namáhajú svaly, kĺby a šľachy omnoho viac, potrebujú silný prípravok na ich regeneráciu. Množstvo športovcov používa na rýchlejšiu regeneráciu práve bioinformačný širokospektrálny krém Artrin. Obsahuje totižto bylinný komplex, termálnu vodu, rašelinové výťažky a ďalšie zložky, pri ktorých bolo výskumom potvrdené preventívne protizápalové pôsobenie. Športovci dobre poznajú odpoveď na otázku, čo pomáha na boľavé kĺby a prispieva k ich regenerácii.

Zdroje