Vážení zákazníci, radi by sme vás informovali, že v období od 2. apríla do 19. apríla nebude možné nás kontaktovať telefonicky. Pre akékoľvek otázky či potreby nás prosím kontaktujte prostredníctvom e-mailu. Ďakujeme za pochopenie.

Kde vziať energiu? Na únavu pomôže len poriadny odpočinok a regenerácia

Únava je bežnou súčasťou nášho života. Je prirodzená a v mnohých ohľadoch aj prospešná, ak prichádza v správnom čase, teda predovšetkým večer pred zaspaním. Na druhú stranu ale mnoho ľudí pociťuje únavu aj počas dňa. Ak únava prichádza bez zjavnej príčiny, je vhodné začať pátrať, prečo tomu tak je - a zároveň sa snažiť vhodne únave predísť.

Ako vyzerá klasická únava?

Záleží, či sa jedná o psychickú alebo fyzickú únavu. Ak za sebou máte náročný deň v práci, únava je úplne prirodzená. Rovnako tak, ak ste práve podali fyzický výkon, na ktorý nie je vaše telo zvyknuté. Na druhej strane ale existuje aj únava, ktorá nemá jasnú príčinu a väčšinou je dlhodobá - môže to byť predovšetkým reakcia tela na dlhodobý stres.

Ak sa cítite stále vyčerpaní, unavení, hoci ste spali viac ako 8 hodín (alebo inak dlhú dobu spánku, ktorá vám predtým stačila) a nemáte na nič náladu, môže ísť o začínajúci únavový syndróm. Inou možnosťou je len dlhodobé vyčerpanie, takže je potrebné začať viac relaxovať a odpočívať. Za nejaký čas by sa všetko malo vrátiť do normálu - je potreba robiť veci, ktoré telu dodajú energiu.

kde-vzit-energii

Zdroj obrázku: Free Photo | Women working out together outdoors. Free Vectors, Stock Photos & PSD Downloads | Freepik [online]. Copyright © [cit. 30.06.2021]. Dostupné z: https://www.freepik.com/free-photo/women-working-out-together-outdoors_15518932.htm#page=1&query=energy%20people&position=29

Čo dodá telu energiu?

Ľudia trpiaci nadmernou únavou sa často pýtajú, kde vziať energiu. Dôležité je spomaliť, ak na chvíľu spomalíte zo svojho bežného tempa - ktoré evidentne telu neprospieva, už to samo o sebe dodá telu energiu, alebo aspoň podporí regeneráciu. Zaraďte si pravidelné chvíľky pre seba. Voľný čas, ktorý strávite tým, čo vás baví alebo s priateľmi, vás môže nabiť pozitívnou energiou. A to je to, čo dodá telu energiu. Snažte sa naopak obmedziť aktivity, ktoré vo vás vyvolávajú stres.

Prírodné produkty, ktoré dodajú energiu

Existujú čisto prírodné produkty, pomocou ktorých je vhodné stimulovať regeneráciu. Pomôžu vám zbaviť sa únavy. Sú to najmä bylinné kvapky Energy King Kong, ktoré celkovo osviežujú telo a dodávajú mu vitalitu a energiu. Podporujú duševný výkon, koncentráciu a koordináciu, takže sú ideálne na krátkodobé potlačenie únavy a zlepšenie psychického a fyzického výkonu. Bylinné kvapky Energy King Kong sú správnou voľbou, kde vziať energiu.

Zabudnite na energy drinky a iné podporné prostriedky

Naopak, energy drinky alebo napríklad kofeínové tablety nie sú vhodné. Takéto krátkodobé potlačenie únavy vám vo výsledku príliš neprospeje. Pre telo ide o pomerne nešetrnú metódu, ktorá môže narúšať celkovú regeneráciu a odpočinok. Ak napríklad každý deň pijete energy drinky a napriek tomu sa cítite unavení, bude problém práve v tom. Nehľadiac na to, že tým vôbec neprospievate svojmu zdraviu.

Kde čerpať pozitívnu energiu

To, čo dodá telu energiu, je jedlo. Vyskúšajte napríklad energiou nabité ovsené vločky. Dôležité je tiež ovocie, orechy a ďalšie semienka, rovnako ako napríklad zelenina. Kde ale čerpať pozitívnu energiu, ktorá je tým, čo nám často chýba a preto prepadáme zlej nálade? Pozitívnu energiu hľadajte v tom, čo vás baví, nech už je to aktívny odpočinok počas jazdy na bicykli alebo behu. Prípadne vyskúšajte pečenie, čítanie a iné aktivity. Dôležité je si poriadne psychicky oddýchnuť. To je tajomstvo, kde čerpať pozitívnu energiu.

Zdroje