Trávenie - chuť k jedlu

Možno budete prekvapení, ale zdravá chuť k jedlu je pre správne fungovanie organizmu nevyhnutná. Jej absencia, alebo naopak nadbytok, môže viesť k vážnym ochoreniam. Preto je veľmi dôležité vedieť vyvážiť úroveň chuti. Prestaňte byť otrokom vašich chutí a dajte zbohom vlčiemu hladu. Začnite jesť viac vedome zapracujte na jedálničku, ktorý vám zaručí lepšie trávenie. Po zaradení nutrične bohatých potravín sa hladiny hormónov, ktoré ovplyvňujú chuť k jedlu, ako sú inzulín alebo leptín, stabilizujú a chudnutie pôjde jednoduchšie. Pomôžu taktiež vhodné doplnky stravy alebo napríklad čaj na trávenie.

Poznáte humáty? Prírodné látky, ktoré sa využívajú na zlepšenie ľudského zdravia môžu taktiež podporiť trávenie. 

traveni

Vlčí hlad a nadmerná chuť k jedlu

Chuť k jedlu je často spájaná s negatívnymi pocitmi, zlým trávením a pocitom plnosti. Nadmerné množstvo jedla sťažuje chudnutie každému z nás. Neovládateľná chuť k jedlu dokáže odštartovať nadmerné prejedanie, ktoré môže skončiť vážnym ochorením ako je bulímia, alebo obezita. Problémom je súčasný trend stravovania, ktorý prispieva nezdravej konzumácii kaloricky výdatných potravín. Pre človeka nie je problém zjesť počas jedného jedla celý denný odporúčaný kalorický príjem a to pokojne aj za pár minút. 

Využite dary prírody vo váš prospech. Bylinné extrakty, ktoré sú obsiahnuté v bylinných kvapkách na žalúdok pôsobia blahodarne na vaše trávenie. Jedným z nich je napríklad škoricovník cejlónsky, známy antioxidant. 

Pritom, je to veľmi jednoduché. Chuť k jedlu môžete veľmi jednoducho ovplyvniť sami a to práve pomocou vhodných potravín a bylinných prípravkov. Zaradením zeleniny, ovocia a iných čerstvých potravín telu doprajete nielen potrebné vitamíny, ale taktiež nevyhnutné látky ako napríklad vlákninu. Tá má skvelú sýtiacu schopnosť a naviac podporuje správnu činnosť čriev. Pravidelná konzumácia čerstvých surovín a prírodných výživových doplnkov dodá telu potrebné živiny a vaša chuť do jedla sa znova vráti do normálu. 

Ako ovládať vaše chute? 

Nenechajte sa už viac ovládať vašimi chuťami na sladké, slané a hlavne nezdravé jedlá. Začnite si variť zdravé obedy prestaňte konzumovať rýchle občerstvenie. Poobedné snacky a smažené zemiakové lupienky nahraďte zdravšími variantmi. Zaradením pravidelného pohybu do vášho denného programu si taktiež pomôžete navrátiť zdravý pocit hladu. V neposlednom rade taktiež kvalitné prírodné doplnky stravy môžu efektívne podporiť účinky vášho snaženia. Bylinné kvapky Gynex Energy podporujú pocit sýtosti prispievajú ku kontrole telesnej hmotnosti. Vráťte vášmu telu zdravú chuť k jedlu raz a navždy. 

Najčastejšie otázky spojené s trávením

Čo podporuje trávenie? 

Podpora trávenia je možná vďaka rôznym účinným bylinkám a bylinným prípravkom na trávenie. Stavte na silu prírody. Trávenie rozhodne zlepší napríklad materina dúška, sladké drievko alebo benedikt lekársky - všetky tieto účinné byliny, a niektoré ďalšie, nájdete v extrakte bylín Energy Vironal

Čo na trávenie? 

Ďalšou častou otázkou je, čo na trávenie, čo pomáha tráveniu? Poruchy trávenia nie sú ojedinelé a môžu mať rôzne príznaky. Rýchlou pomocou sú v takomto prípade predovšetkým prírodné doplnky stravy. Jedným z nich je práve Energy Regalen, obsahujúci 5 účinných látok a byliniek na podporu trávenia. Práve bylinky sú na trávenie ideálnou voľbou. 

Čo na zlé trávenie? 

Príznaky zlého trávenia môžu byť bolesti brucha, hnačka či zápcha. Faktorov, ktoré majú vplyv na zlé trávenie je mnoho. Ale čo v takomto prípade robiť? Lepšie trávenie dosiahnete napríklad pohybom, pretože ten je pre trávenie dôležitejší, než si myslíte. Jednou z možností je, samozrejme, navštíviť lekára a nechať si predpísať lieky na trávenie. Často taktiež pomáha nestresovať sa, mať dobré jedálne návyky a jesť striedmu a vyváženú stravu. 

Čo je dobré na trávenie? 

Trávenie podporujú enzýmy na trávenie. Riadia totižto chemické procesy spojené s trávením. Ak ich chcete trochu "popohnať" a urýchliť trávenie, správnou voľbou môže byť Ajurvédsky imunitný horúci nápoj zo superfoods AMALAKI, a to Everest Ayurveda AMALAKI natural, ktorý prospieva funkcii žalúdka a črevného traktu. 

Čo podporuje chuť k jedlu? 

Ak trpíte nechutenstvom, určite budete potrebovať zvýšiť chuť k jedlu. Nechutenstvo môže byť skutočne veľký problém, pretože znamená nedostatok živín, prospešných látok, vitamínov, minerálov a ďalších látok. V takomto prípade je vhodný nutričný elixír Everest Ayurveda CHYAWANPRASH, ktorý obsahuje mnoho prospešných látok a harmonizuje činnosť tráviacej sústavy. 

Zdroje