Prírodné vonné tyčinky
Tradičné japonské prírodné zmesi sú zložené z rady vonných bylín, driev, stromových kôr, prírodnej živice, mechov a korenia. Prvé receptúry boli zaznamenané už pred 1 000 rokmi. Ich účelom bolo očistenie miest, navodenie kontemplatívnej atmosféry a prehĺbenie harmónie človeka s prírodou.
Vonné tyčinky sú vyrábané tradičným japonským spôsobom v línii rodinných generácií. Základom vonných zmesí je subtropická drevina Persea thunbergii spolu s bielym a červeným santalovým drevom. Jednotlivé prírodné zložky sa najprv drvia na jemnú zmes a následne premiešajú s vodou. Takto vzniknutá pasta sa pretláča malými kruhovými otvormi, až sa vytvoria jemne dlhé povrázky, ktoré sa narežú, vysušia a nechávajú niekoľko mesiacov zrieť. Doba zrenia na suchých miestach je dôležitá pre rozvoj nádherných kvetnatých vonných zmesí.